Úvod »» Nůž MIKOV 403-ND-13/RUBY UNIVERZÁLNÍ
Na přání kuchařským školám, spolkům i jednotlivcům popíšeme čepele nože laserem! Od jednoho kusu! Univerzální kuchařský nůž 403-ND-13/RUBY je ideálním pomocníkem do každé domácnosti a do restauračních provozů. Hodí se k funkčníku a pohodlnému zpracování masa, krájení zeleniny a bylinek. Použití tohoto nože je široce univerzální. V kuchyních pak patří k nejvíce používaným nožům.
Kvalitní čepel s logem Mikov je vyrobena z martenzitické korozivzdorné oceli DIN 1.4116 (dovoz SRN) zpracované na tvrdost +-55 HRc. Ta je pak pečlivě zasazena do dřevěného držadla. Rukojeť je dokonale ergonomická, navržená a přizpůsobená tak, aby se s nožem pohodlně pracovalo. Díky pečlivému zpracování je dřevo použité na rukojeť nože precizně slícováno s přiléhající masivní konstrukcí samotného nože. Tato takto vzniklá jednolitá konstrukce nedává žádný prostor nečistotám a choroboplodným bakteriím. Čepel je pak ve své patě opatřena kováním za účelem ochránit prsty při krájení. Používání kuchyňských nožů RUBY je při dodržení základních pravidel manipulace s ostrými předměty a hygieny komfortní a bezpečné. Kuchařský nůž 403-ND-13/RUBY je vhodný pro každodenní používání.
Parametry:
Hmotnost: 0.277 kg
Kusů v balení: 1
Materiál střenky: dřevo
Pouzdro: dárková kazeta s magnetickou klopou
Délka nože (mm): 245
Délka čepele (mm): 127
Výška čepele (mm): 25
Tloušťka čepele (mm): 2
Materiál čepele: DIN 1.4116 - 55 HRc
*
S ohleden na kombinaci přírodních materiálů se nože RUBY umývají pouze ručně. Při mytí v myčce může dojít vlivem vysokých teplot u některých mycích přogramů k poškozená rukojeti nože. Na vysoké teploty je pak citlivé i samotné precizní ostří.
*
Po použití nůž pečlivě samostetně omyjte bežným prostředkem na mytí nádobí. Nenechávejte nůž v prostoru na mytí spolu s ostatním nádobím. Při kontaktu ostří s jiným kuchyňským náčiním může dojít k jeho otupení.
*
Po použití na krájení syrových potravin, především například při přechodu z tepelně neupraveného (nejen) kuřecího masa na zeleninu nůž po použití na maso pečlivě omyjte a utřete.
*
Po použití nůž umyjte a pečlivě osušte. Na kovových plochách čepele se pak nebudou tvořit skvrny po samovolném osušení.